Jumaat, Disember 14, 2012

PUDING CINTA BERMUSIM....MENANG TEMPAT KE-2

Ni le rupa close up puding Bieyhanny yg dapat tempat ke-2
dalam pertandingan memasak puding anjuran KEMAS
yang berlangsung di Pangsapuri Semarak,Kota Damansara
(tarikh kita lupa) 

Ni bukan tuan puding ye wakil tuk pegang coz
 tuan puding nak ambil gambar.....

salam uols dah lama kita menyepi tapi kita memang happy...kali ni
kita bukan pergi bertapa tau tapi dek kerana kemalasan yg melanda
maka kita pun menyepi...ekceli kita nak share la kita ada le masuk pertandingan
masak puding anjuran kemas,esok nak kena hantar petang tu senah dorang bagitau.

Ko tau cik jah....kita pun rasa cam malas je nak masuk coz
bahan-bahan nak masak puding pun takde....so kita pun bersenang lenanglah
kat depan Tv tapi hati ni cam tak puas je kalau tak masuk coz masa ni la cik jah
kita nak tunjuk kepakaran....so kita pun selongkar peti simpanan kecemasan,
kita tengok kot2 ada bahan2 yg masih berbaki......
alhamdulillah jumpa 2 peket agar-agar serbuk
yang entah bila kita beli tapi kita dah check tarikh luputnya lambat lagi .

Bahan dah ada....tapi jenuh pula fikir senah nak masak puding apa??
last2 kita main hentam je masak puding santan bersama roti yg di blend halus,
tapi kita rasa kalau camtu je kita tak menang so kita pun buatlah puding karamel.
Kita buat la lapisan bawah tu agar2 perisa roti yg di letakan agar2 warna-warni yg
di potong dadu saje je nak  nampak meriah  and kat tengah-tengahnya kita letak le 
puding karamel then atasnya lapis lagi dengan agar-agar roti tadi.....

Pada Pagi hari kejadian kita bawa puding tu gi rumah mak en suami ,hati tu berbelah
bagi nak masuk ke tidak?adik ipar tengok dia terliur dah nak potong  di situlah tragedi bermula,
untuk kepastian kita pun call cikgu tabika cakap ada buat puding tapi segan nak masuk.
Dorang cakap bawakan je so kita bawa je le.....sampai kat sana kita tak tau nak hias camne
so cikgu just potong empat segi je coz pinggan yg kita bawa tu empat segi.


Dalam kelam kalibut tu dorang tanya resepi and nama puding,alamak camne ni??
kita lupa nak tulis resepi and nama main hentam je la ...maka puding tu di beri
 nama PUDING CINTA BERMUSIM coz dia colourful.....tiba masa tuk pengadil merasa
berdebar kuat jantung ni,kita tak suka kalah....yes puding kita tersenarai..pegadil kata puding kita
sedap tapi hiasan@decoration kita biasa and simple so dia bagi kita no 2 je.....frust juga
coz dapat tempat ke-2,tapi yang paling best tu pengadil minta puding kita di bawa
masuk ke Dewan makan coz dorang nak makan sebab rasanya enak sekali..kembang hidung 
koyak spender kejap(ayat anak perempuan kita)hehehe lihatlah dunia kita menang.
dah hadiahnya....sebuah kereta honda crz (hehehe dalam mimpi je) ada le hadiah
yang dorang bagi walau pun kecik dan tak seberapa tapi sangat berharga buat Bieyhanny.

OKlah senah dan cik jah nanti kita sambung lagi next time daaaaaaaaaa


Tiada ulasan:

iklan