Ahad, Februari 26, 2012

Janji tinggal janji


Salam uols.....sebenarnya dah lama tak hapdate BB kesayangan ni
bukan apa bieyhanny tengah majuk...sepatutnya hari ni kami sekeluarga
keluar bersantai di air tejun tapi bila semua dah siap hujan pula turun so 
kami pun bentang tikar kat living room tu berkelah la kat situ.....sedih juga coz
semua dah siap tapi tak jadi.....anak-anak semua bising cakap nak mandi air 
terjun so bieyhanny cakap pergi je la bilik air kat situ pun ada gak air terjun
buka je paip hujan tu jadi la air terjun......


Memang kan kalau kita ajak orang tak ikhlas mesti allah tak izinkan
kita buat and itulah yang terjadi hari ni maybe en.hubby ajak-ajak ayam je
maka allah turunkan hujan tak nak en.hubby berdosa coz bawa kami ke sana 
dengan hati tak ikhlas..........lain kali bieyhanny cakap ngan anak-anak kalau kita
nak gi ke mana-mana kita lukis je gambar pastu tampal kat living room tu
and prentent kita kat tempat tu.......anak-anak semua gelak je,betul apa 
cuba tengok cerita doraemon tu......kalau nak kemana-mana lukis je kat kertas
then jadilah tempat tu......alangkah bestnya kalau bieyhanny pun sama boleh 
bela doraemon.


So untuk hilangkan sedih hati bieyhanny bawa diri ke suatu tempat
yang selalu buat bieyhanny tenang.....pulau tidur.


P/S: untuk en.hubby lain kali kalau tak ikhlas tak yah buat janji ngan 
kitaorg coz tuhan marah buat sesuatu kerja dengan tak ikhlas.....kami
pun dah lali la dengan janji yang tak pernah di tunaikan tu so lain kali
jangan bagi kami harapan kalau dalam hati berbelah bagi......

Tiada ulasan:

iklan