Isnin, Februari 20, 2012

BOYFRIEND KECIL DAH TINGGALKAN BIEYHANNY...HUHUHU







Salam uols.....kali ni nak story pasal boyfriend kecik
bieyhanny yang sorang ni......dah tinggalkan bieyhanny
bukan tinggal ke mana cuma tahun ni Bf kecik dah masuk
kindergarden dah coz next year nak masuk darjah 1...
sekejap je dah besar....maksudnya bieyhanny pun dah masuk
katogeri asar dah ni.....huhuhu...


Tahun lepas dah masukan ke kindergarden tapi dia
sempat sekolah sampai bulan april je coz katanya
cikgu asyik bagi tengok CD & nyanyi je ....macamana nak pandai
katanya....geram bieyhanny ngan budak sorang ni.....puas di pujuk
tak mau juga ke sekolah so terpaksalah di berhentikan...
buat habis duit bayar yuran pendaftaran je....


Then tahun ni pun sama dia bagi alasan dia kecil lagi
mana boleh pergi sekolah so bieyhanny cakap kalau tak nak
sekolah kena pergi kerja angkat sampah cari duit untuk beli makanan
once bila dia dengar camtu dia tak nak tapi dia cakap kerja
jaga Vakum boleh tak???pula dah nak kerja jaga vakum so bieyhanny
cakaplah kalau nak kerja jaga Vakum kena pergi sekolah
dulu coz orang yang jaga Vakum kena pandai baca dan tulis...
at least dia setuju.... 



Pada hari pendaftaran sekolah tu,bieyhanny pun hantarlah coz
nampak dia cam berkobar-kobar ni nak gi sekolah siap
bangun kul 5 pagi lagi walhal seisi sekolah kul 8 pagi....bieyhanny
pun rasa cam wah leganya budak kecik ni dah kembali ke pangkal jalan.
so tepat jam lapan pagi bieyhanny dengan senyum lebar melangkah ke
Tabika kemas taman subang baru.....bieyhanny tengok dia pun
cam bersemangat juga.....tetapi tiba-tiba ribut tidak,guruh pun 
maka hujan yang turun mencurahi pipi.........dia menangis bila
bieyhanny nak melangkah kaki pulang siap ikut belakang lagi so
bieyhanny buat tak tau je and biarkan cikgu yang uruskan...
bieyhanny terus tinggalkan tabika.......



Tapi tak sangka pula bila tiba time balik sekolah,bieyhanny jemput dia
tengok elok je dia senyum takde la muka ketat +kelat kalau tak
memang siap kena rotan ngan bieyhanny coz pagi tu dah cakap kalau
tahun ni buat hall lagi memang akan kena rotan....


Dulu kecik camni je BF kecik tu tapi sekarang dah masuk
kindergarden dah.....huhuhu and tinggalah bieyhanny sesorang kat rumah
ni...kadang tu kalau boring dah takde orang nak gaduh...dengan kucing
pun boleh buat gaduh....nasib baiklah bieyhanny ada anak anglkat
kecil ni yang muka bajet comel bila kena marah.......
Sekarang ni hanya dialah teman bieyhanny kala sepi(ayat cam org tengah angau
tahap gaban)


P/S: Dulu masa anak-anak kecil belum sekolah ,asyik pening je
coz bila ramai tu macam-macam perangai ada,kalau boleh
 nak halau cepat2 pergi sekolah tapi sekarang ni bila anak semua dah
sekolah, ya ampun sunyi dan sepi hanya allah je yang tau....

Tiada ulasan:

iklan