Rabu, September 14, 2011

ROJAK RM40.......MAK AIH TUAN DIA NAK GI MEKAH BALIK HARI KE????

Cerita pasal rojak yang mahal ni bieyhanny beli masa bulan poso 
aritu coz masa tu gi umah adik bongsu bieyhanny kat wangsa maju
yg berdekatan ngan jusco tu,pendek kata bazaa ramadhan dia
memang happening gilos and ramai sangat orang niaga...
maybe coz tempat glamer kot the stall owner tu jual mahal...
masa amik rojak tu bieyhanny expect harga dia dlm RM20 je
tapi bila tanya the stall owner yang wajahnya cam cleopatra je,
bukan cantik cam Cleopatra tapi dia punya eyeliner tu....
bieyhanny pun kompius juge dia ni laki ke pompuan coz 

my kids
tanya Mummy(cewah perasan gilos panggil Mummy) 
dia pompuan ke pondan????ooops lebih sudah......bila dia 
cakap harga rojak Singapore tu RM40..omang haih....terkejut mak
tapi bieyhanny bayar je coz nak makan tapi yang bieyhanny tak
puas hati tu coz dah la mahal tapi rasanya "haktuih" cam hampeh je
adik bieyhanny apa lagi menyinga la marah bila dengar RM40 tu
tapi bieyhanny cool je coz bieyhanny fikir maybe the stall owner tu
ingat bieyhanny ni Mak Datin kot@maybe muka bieyhanny ni
muka orang kaya kot..hehehe perasan gilos Bieyhanny ni kan???

Ok le korang kalau kita beli mahal sedap sesangat bieyhanny
don't mind(cewah perasannya bieyhanny speaking London)
tapi kalau mahal rasa cam hampeh tu yang bieyhanny marah tapi
takpe la bieyhanny tak kisah coz maybe itu rezeki dia....

P/S: moral of the story......muka kena buat2 cam orang miskin
baru orang simpati tak lah jual mahal tapi muka bieyhanny 
ni memang cam mak2 Datik ke???hehehe perasan tahap gaban
la bieyhanny ni.... peace no war :)





Tiada ulasan:

iklan