Isnin, September 26, 2011

HATI MENAGIS SIAPA YANG TAHU???????


salam semua blogers...entry kali ni sedih sikit and
masa bieyhanny buat ni pun hati masih lagi penuh
dendam kesumat bukan pasal gambar kat atas tu coz 
gambar kat atas tu takde kaitan ngan citer bieyhanny
just nak tanya korang.....apakah hukum ye bercampur
gaul lelaki & perempuan bukan muhrim walau pun 
hanya sekadar meraikan birthday kawan sama2????

Hukumnya tetap haramkan walau pun bukan
melakukan maksiat,tapi kadang ada segelintir orang
menganggap itu perkara biasa dan yang paling bieyhanny
dendam rasa cam nak bunuh je semua yang terlibat tu
buat perkara tu belakang kita dengan menipu kita.

Bila kita dapat tau tanpa kita mencarinya
bukankah akan mengundang syakwasangka kalau
kita lihat gambar@video orang yang paling kita sayang
dan percaya tergamak menipu kita hanya untuk menjaga
hati kawan2 yang konon2nya penyanyi rock sebuah
kumpulan yang agak terkenal juga suatu ketika dulu.....
benda jahat allah akan tunjuk tanpa perlu kita mencari
coz bieyhanny yakin bahawa dalam hal ni bieyhanny adalah
orang yang teraniaya dan allah akan makbulkan doa
orang2 yang teraniaya......

Entry kali ni betul jadi kat diri bieyhanny last year
and saat tu hanya allah saja yang tahu betapa hancur
dan remuknya hati seorang perempuan yang bergelar
isteri yang telah mengorbankan seluruh hidup untuk orang
yang paling di sayangi tapi akhirnya menipu bieyhanny
demi menjadi hati seorang kawan yang hanya hadir
di saat hidup kami mewah.....bieyhanny terkilan
dan sedih dengan "Dia coz sanggup ke tepikan bieyhanny
coz nak jaga hati kawan....saat tu terasa Bieyhanny ni
hina sangat sampai "Dia pun sanggup menipu Bieyhanny..

Saat tu airmata Bieyhanny bagai air sungai Nil yang deras
 mengalir tanpa ada arah dan tujuan....rasanya andai
bieyhanny di jemput malaikat maut Bieyhanny redha
cinta yang bieyhanny pupuk dengan sepenuh yakin
dan jujur akhirnya berderai bagai debu yang berterbangan
hanya kerna ingin menjaga hati seorang kawan ketawa 
sedangkan hati bieyhanny ni siapa yang peduli????

ketika itu Bieyhanny nekad untuk akhiri ikatan
ini coz rasanya cinta bieyhanny tersalah tuju
bieyhanny pilih orang yang salah and ikatan ini
 harus bieyhanny akhiri.......peritnya hati hanya allah
yang tahu...sakitnya jiwa hanya mati ubatnya......saat itu
bieyhanny hanya seorang isteri yang derhaka yang sanggup
pijak kepala "dia hanya untuk kepuasan sendiri
kerna "Dia yakin hanya itu saja cara untuk bieyhany maafkan
dia.....hati kecil bieyhanny berkata..kalau Dia harus
mati pun belum tentu akan bieyhanny maafkan Dia .

Dari saat ke minit dari minit ke jam,dari jam ke hari
dari hari ke minggu dendam bieyhanny masih belum
hilang dan sepanjang masa itulah bieyhanny jadi isteri
yang derhaka tanpa pedulikan Dia dan anak2.....
saat tu Bieyhanny benci semuanya,bieyhanny benci dia
bieyhanny anak2,bieyhanny benci takdir,bieyhanny benci
hidup hinggakan syaitan hampir2 berjaya pujuk
bieyhanny untuk menyekutu allah...tapi alhamdulillah
bieyhanny tahu allah masih sayangkan bieyhanny
maka allah lindungi bieyhanny dan allah hantar kurniaanya
melalui airmata anak-anak bieyhanny.......

Kini Bieyhanny dah maafkan Dia coz dalam
dunia ni Bieyhanny hanya ada Dia saja
kerna Dialah dunia Bieyhanny cuma bieyhanny
mohon pada allah janganlah diuji bieyhanny sebegini la
kerana jiwa Bieyhanny rapuh dan akan hancur bila
dendam kuasai diri...untuk dia ini yang pertama tapi
tak mungkin ada yang terakhir dan andainya Dia lukai
Bieyhanny lagi....Dia akan mati dalam Dunia Bieyhanny
buat selamanya......coz Bieyhanny unforgiving & unforgotten
anyway Bieyhanny sayang dia sepenuhnya coz
hanya dia yang Bieyhanny ada di dunia Bieyhanny
with love Bieytahanny

Tiada ulasan:

iklan