Rabu, Februari 09, 2011

Percayakah anda Bieyhanny boleh masak ?????!!!! menu hari ni nasi dagang dengan gulai ikan tongkol

                ni la gulai ikan tongkol yang aku masak....biasanya kalau teringin
 nak makan aku beli je kat kedai tapi kali ni aku nak 
jadi orang yang serba boleh
         Ni pula nasi dagang mana cukup syarat ada lauk je nasi tak de ..
takkan la nak makan lauk je!!!!!lain le kalau aku ni orang putih
           korang mesti tertanya-2 kan nape la kali aku snap gambar lauk 
dalam kuali..tak caM biasa ...sebenaqnya aku nak
 buktikan kat korang yang lauk pauk dan nasi tu original makE by me kay!!!!!!

          aku saja je amik gambar ni kat atas dapur aku supaya korang 
percaya bahawa semua ni hasil dari air tangan aku tapi
 bukan air kaki heheheh jangan mare ha
          ni lah hasilnya untuk pertama kalinya aku masak nasi dagang dan
 memang aku gerenti LA yang nasi dagang gan gulai ikan tongkol 
aku tu setaraf gan hotel punya tau.....so kalau korang nak merasa 
kena la booking aku nanti aku boleh masakan untuk korang pula

            Ni sebelum di sendukan ke dalam mangkuk...
see warnanya pun dah taukan sedap!!!!
               !tu baru tengok je belum rasa lagi..
.kalau dah rasa sekali pasti nak lagi sedap hingga
    menjilat pinggan

                       yang setelah aku sendukan untuk santapan anak-2 aku yang pelahap makan

             Makan nasi dangang ni tak sah kalau tak de ni...
inilah yang orang panggil jelatah @
    acar mentah yang bahan-2nya timun,
carrot dan cili tambah cuka dan perasa
set lengkap hidangan nasi minyak...sorry lah korang 
hari ni entry aku tak berapa menarik coz orang tua kat 
sebelah aku ni sibuk duk ngendeng nakkan broadband
 yang aku pakai ...nanti kalau ada lg masakan aku yang
 best2 aku upload kat blog ni ye..bukan ape saja je nak
 bag korang jeles!!!!!!

Tiada ulasan:

iklan